God in Vlaanderen : de kerken lopen leeg, maar de mensen vieren in velden en straten - Peeters, Marnix, 1965-; Van Beek, Rudi (Leuven : Van Halewyck, 2011)
De kerk is in onze contreien op sterven na dood, maar tienduizenden Vlamingen hebben hun geloof allesbehalve afgezworen. In kapellen, bedevaartsoorden, volkse processies, vaak bizarre heiligdommetjes en grotten: daar worden de christelijke tradities en rituelen met nooit geziene ijver en overgave beoefend. Journalist Marnix Peeters trok een jaar lang door deze (sub)cultuur en bezocht een honderdtal van die schemerplekken.