Als het leven transparant wordt - Vander Kerken, Libert, 1910-1998 (Kapellen : Uitgeverij Pelckmans, 1994)
Onze innerlijke gesteldheid hebben we zelf in handen. We creëren ze zelf, maar daartoe moeten we de weg vinden. Die weg is zowat het grondthema van dit boek, dat vijfentwintig uitgelezen essays bundelt die eerder verschenen in De Standaard der Letteren. Het werk vormt geen traktaat. Het wil alleen de toegang tot levenshelderheid belichten vanuit verscheidene, soms onverwachte invalshoeken.
Keywords: gsdbF; C1 -- Kerken en religie; verzamelwerk; levensbeschouwing; levenskunst; leven