Business model generatie : een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers - Osterwalder, Alexander, 1974-; Clark, Tim; Pigneur, Yves; van den Ham, Heiny (Deventer : Kluwer, 2010)
Interne discussies over het juiste bedrijfsmodel verzanden vaak in begrippenstrijd en wederzijds onbegrip. De aanpak van de Zwitserse wetenschapper Alex Osterwalder biedt nieuwe mogelijkheden. Zijn boek over Business Model Generation is een wereldwijde hit. Het ideale businessmodel vergemakkelijkt intern de discussie over de koers van de onderneming, en is dusdanig helder opgeschreven dat iedereen het begrijpt en vanuit hetzelfde punt vertrekt. (Bron: shop.kluwer.be)
1. het business model canvas - 2. het business model patronen - 3. technieken voor het ontwerpen van businessmodellen - 4. strategie en de businessmodellen - 5. proces voor het ontwerpen van innovatieve businessmodellen - visie voor toekomstig onderzoek
Keywords: Team personeel talenten coachen lichaamstaal gedrag samenwerken; Veranderingsmanagement; innovatie; ondernemerschap