Repertorium van het historisch bezit van de katholieke psychiatrische instellingen in Vlaanderen - Liégeois, Axel, 1959-; Brys, Bert; Degraeuwe, Kristof; Seliaerts, Dirk (Leuven : Acco, 1984)
Het historisch materiaal in verband met de geschiedenis van de psychiatrie in België dat de projectgroep "Levensbeschouwing en geestelijk gezondheidsrecht" van de Katholieke Universiteit van Leuven op het spoor kwam was zo belangrijk dat besloten werd een inventarisatie op te maken en uit te geven. Auteur Axel Liegeois, die godsdienstwetenschappen studeerde aan dezelfde universiteit, nam deze taak op zich. Natuurlijk maakt ook het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain deel uit van deze inventaris.