Jean Goss : mysticus en militant van de geweldloosheid - Goss-Mayr, Hildegard, 1930-; Hanssens, Jo, 1940- (Antwerpen : Halewijn, 2012)
Jean Goss (1912-1991) was een van de bekendste vredesactivisten van de 20ste eeuw. Dit boek vertelt zijn verhaal. Het is geen roman, wel een uitzonderlijk en echt gebeurd liefdesverhaal. De hoofdspelers in dit verhaal zijn Jean Goss en God, de God die in de stilte woont en zich in Jezus heeft geopenbaard als consequente liefde. Een concreet, verbazend en onthutsend mensenleven wordt hier verteld, verweven met een stuk hedendaagse wereldgeschiedenis. Daarbij speelt de Tweede Wereldoorlog en wat nadien gebeurde een grote rol. Het verhaal dat u hier kan lezen, is derhalve getekend door het meest gruwelijke geweld en onrecht, maar ook door een onvermoeibaar zoeken via radicale geweldloosheid naar gerechtigheid en vrede voor alle mensen.
Keywords: Goss, Jean, -- 1912-1991.; Mystici; geweldloze opvoeding; mystiek