Het verborgen gelaat : schets tot een levensbeeld van Thérèse van Lisieux - Görres, Ida Friederike, 1901-1971; Noorbeek, André (Utrecht : Het Spectrum, 1951)
Biografie van de Heilige Theresia van Lisieux. Theresia trad op haar vijftiende in in het klooster van de ongeschoeide karmelietessen en stierf aan tuberculose toen ze 24 jaar oud was. "Ik zal het rozen laten regenen op aarde" is een gekende uitspraak van haar en ze wordt dan ook afgebeeld met crucifix en rozen: haar beeld valt op wanneer je een kerk binnen stapt. Patroonheilige van de missionarissen en samen met Jeanne d'Arc patroonheilige van Frankrijk. Uit haar autobiografie "Histoire d'une âme" kan je afleiden dat die uitspraak van die rozen niet uit de lucht komt vallen: ze zag Jezus als een tuinier die zorg droeg voor al zijn bloemen (de mensen), ongeacht rang of stand, ras of geloof, geslacht of leeftijd.
Keywords: Thérèse de Lisieux, -- 1873-1897