Verkeerde tijd, verkeerde plaats : ontmoetingen met vluchtelingen - Demyttenaere, Bert (Albert), 1963-; Hannes, Nick; Telemans, Dieter (<SL> : Roularta, 2005)
Bart Demyttenaere reconstrueerde de complexe levensverhalen van vijf vluchtelingen die hij ontmoette en interviewde. Daarnaast sprak hij ook met een hulpverlener van het OCMW van Antwerpen die in een professionele context en gebonden aan wetten en regels, dagelijks geconfronteerd wordt met vluchtelingen.Tijdens het uitdiepen van het onderwerp stuitte hij op de onvermoede vluchtverhalen van zijn grootmoeders. Blijkt dat die verhalen van toen veel overeenkomsten hebben met de verhalen van vluchtelingen vandaag. De drie documentaire fotoreeksen van Nick Hannes tonen het traject dat de asielzoeker aflegt in Belgie. Dieter Telemans fotografeerde op een respectvolle manier mensen en plaatsen die onzichtbaar blijven: afgewezen asielzoekers en de zones van illegaal verblijf. Dit boek gaat gepaard met een reizende tentoonstelling.
Keywords: A 0304/T 0702.; Interculturaliteit en interculturaliseren; Migratie Vluchtelingen; Sociologie van de minderheden; boek; ge 15.