De wereld van Sofie : roman over de geschiedenis van de filosofie - Gaarder, Jostein, 1952-; Klok, Jacques (Antwerpen : Houtekiet, 1994)
De wereld van Sofie is een boek over de geschiedenis van onze Westerse filosofie. Het geeft een onderhoudend en origineel beeld van de wereld van de eerste Griekse filosofen t.e.m. die van onze eigen tijd. Tegelijkertijd is het een spannende roman over twee ondernemende meisjes en een geheimzinnige briefschrijver. Over een speurtocht die tot antwoorden leidt die op hun beurt weer nieuwe vragen oproepen. Maar dat is niet erg : een echte filosoof blijft altijd vragen stellen. Een intrigerende roman die iedereen zal aanspreken die iets over zichzelf en de wereld om zich heen wil leren.
Sofies verden. - Oslo : H Aschehoug & C°, cop. 1991
Keywords: GROL:SEMI-1<09>.; adolescentenliteratuur; filosofie; 110 -- Filosofie - inleidingen; filosofie; geschiedenis; 150 -- Geschiedenis der wijsbegeerte; Aristoteles; Athene; Filosofie; Plato; Socrates; filosofie; geschiedenis; natuurfilosofen; 13015; 8-GAAR; Filosofie (wijsbegeerte); Filosofie met kinderen; Filosofie; Filosofische stelsels; Roman; 152.; Filosofie: geschiedenis; filosofie -- 1.