Ars Medica - Benedetti, Lorenzo, 1972- (Rovereto : Mart, Museo di arte moderna e contemporanea di Trento e Rovereto, 2018)
In dit boekje wordt aandacht geschonken aan het menselijk lichaam als kunstobject. Dokters en chirurgen waren de eerste grote vragende partij voor modellen, tekeningen, sculpturen ... waarbij de werking en anatomie van het menselijk lichaam duidelijk werd gemaakt. Deze opsomming van werken maakt duidelijk dat het menselijk lichaam een fascinerende bron van inspiratie voor kunstenaars blijft.