Psychodrame et théâtre moderne - Fanchette, Jean, 1932-1992; Moreno, J. L. (Jacob Levy), 1889-1974 (Paris : [Union générale d'éditions, 1977)
Het voorwoord van dit boek wordt verzorgd door J.L. Moreno, die je gerust de "uitvinder" van het psychodrama mag noemen, zoals je bijvoorbeeld André Breton de uitvinder van het surrealisme zou kunnen noemen. We maken uitgebreid kennis met het psychodrama: de geschiedenis en techniek van dit theaterfenomeen, het gebruik van maskers, de klassieke toneelauteurs die gebruik maakten van het psychodrama (Pirandello, Artaud, ...), psychodrama in de praktijk op de planken, ...
Reprint of the ed. published by Buchet/Chastel, Paris.