Ruth - Judit - Ester - Susanna : trouw door dik en dun. (Brussel : Koning Boudewijnstichting 's-Hertogenbosch : Katholieke Bijbelstichting, 1976)
Vier verhalen uit de Bijbel met vrouwen in de hoofdrol. Onverwacht in zo'n oud boek, omdat de oude oosterse cultuur een wereld van mannen was. De verhalen in dit boekje veranderen dat beeld aanzienlijk. Opmerkelijk is ook dat deze bijbelboeken de namen van deze vrouwen dragen. Het zijn stuk voor stuk spannende verhalen. Deze vrouwen zetten alles op het spel vanuit hun eigen overtuiging en verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun omgeving.
Keywords: 031222jpg; 2264 -- Oude testament - bewerkingen en beschouwingen van één boek of fragmenten; Bijbel; Oud Testament: Ester; Oud Testament: Judit; Oud Testament: Ruth; Oud Testament: Susanna; Oude Testament; bijbelbewerkingen