David : groot in het kleine. - Vlaamse Bijbelstichting; Vanriet, Jan, 1948- ('s-Hertogenbosch : Katholieke Bijbelstichting, 1995)
De persoon van David heeft vele schrijvers al bezig gehouden. David heeft ook alles in zich om tot de verbeelding te spreken: de herder die koning wordt, de kleine David die de reus Goliat verslaat, de dichter van psalmen, zijn escapade met Batseba, zijn strijd met koning Saul, zijn geschiedenis met Absalom, het verdriet om het verlies van zijn zoon en zijn berouw. (Bron: covertekst)
Keywords: 031223jpg; Bijbel; C1 -- Kerken en religie; Oud Testament; Oud Testament: David; bijbelbewerking