Monets landschappen - Russell, Vivian, 1952-; Oorthuizen, Willem (Alphen aan den Rijn : Atrium, 2001)
Aan de hand van Monets schilderijen en recente foto's van zijn favoriete landschappen en van brieven aan zijn vrouw wordt een beeld gegeven van zijn gedachte- en gevoelswereld en van het proces dat leidde tot zijn beroemde schilderijen.