Wat tekent je kind? : kindertekeningen als spiegel van de ziel - Baumgardt, Ursula, 1940- (Utrecht : Kosmos, 1987)
Psychotherapeute Ursula Baumgardt laat ons in dit boekje kennis maken met 4 kindjes uit haar praktijk waarbij ze via hun tekeningen ontdekte dat ze met een probleem worstelden. De meeste kinderen tekenen gewoon omdat ze dat prettig vinden, maar tekeningen kunnen dus ook een signaal zijn naar de buitenwereld, signalen die we kunnen gebruiken om problemen op te sporen en vervolgens uit de weg te ruimen.