Neurosenleer - Kuiper, P. C. (Pieter Cornelis), 1919-2002 (Deventer : Van Loghum Slaterus, 1980)
Professor Kuiper nam in het Nederlands Handboek der Psychiatrie de bijzondere neurosenleer voor zijn rekening. Zowel het belang van het onderwerp als de aanpak van Kuiper maakten dat de uitgeefster dit hoofdstuk uit het handboek lichtte en nog eens apart uitgaf als bijdruk. Deze uitgave is de vijfde bijdruk in de reeks. Kuiper legt op een begrijpbare manier en met eenvoudige voorbeelden de principes van de bijzondere neurosenleer uit: angst, hysterie, verkrachtings- en prostitutie-fantasieën, het oedipuscomplex, dwangneurosen, verslaving, perversies, ...