De kindertekening : ontwikkeling en uiting - Mortensen, Karen Vibeke (Rotterdam : Donker, 1985)
Fraai geïllustreerd werkje waarin je kennis maakt met de verschillende stadia die een kind doormaakt van baby tot peuter, van het krabbelstadium tot het pseudo-realistische stadium. De auteur staat niet alleen stil bij de ontwikkeling van de kindertekening, maar geeft ook de nodige uitleg bij de tekening als uiting van gedachten, gevoelens, ... Zo wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de tekening als intelligentietest, de tekening van de zwakbegaafden, het tekenen als projectietest en de geslachtsverschillen die opduiken bij kindertekeningen. Een heel interessant boekje voor iedereen die veel te maken heeft met kinderen.