Lehrbuch der Rorschach-Psychodiagnostik : für Psychologen, Ärtze und Pädagogen - Bohm, Ewald, 1903-1980 (Bern : Verlag Hans Huber, 1971)
Rorschach-Psychodiagnostik zal de leek weinig zeggen en toch kennen we allemaal die Rorschach-testen: deze test bestaat uit tien kaarten met abstracte afbeeldingen die gemaakt zijn door een papier met inktvlekken gewoon dubbel te vouwen. Inderdaad: de gekende "vlinders" die we dan te zien krijgen. De patiënt(e) moet vertellen wat hij/zij ziet in deze afbeelding, wat deze prent bij hem of haar los maakt, en het is aan de psycholoog, arts of pedagoog om deze associaties te interpreteren. Dit handboek wil dus een hulp zijn bij deze Rorschach-psychodiagnostiek.