Rudi Bodmeier - Mecherlein, Klaus (München : Atelier Augustinum, 2016)
Rudi Bodmeier geeft op verschillende manieren gestalte aan de vrouwen uit zijn fantasiewereld: de meeste van deze creaturen zijn levensgroot uitgewerkt in karton, op andere momenten leeft hij zich weer uit in een combinatie van oude foto's of advertenties die aangevuld worden met potloodtekeningen of collages. Frau Magda Bierflasche is modern gekleed ... en heeft een bierfles als gezicht, Frau Magda Blumenstrauss is klassieker gekleed ... en heeft een bloemenruiker als gezicht, en Gräfin vom Pferd vindt dan weer haar oorsprong in een oude huwelijksfoto ... waarbij het gelaat van de bruid overplakt werd met de foto van een paardenhoofd. In dit boek o.a. ook een interview met Bodmeier waarin hij uitleg geeft bij zijn werk. Het Atelier Augustinum in München geeft mensen met een geestelijke beperking de kans zich uit te leven op papier, met klei, ...
Keywords: Bodmeier, Rudi, -- 1961-.