Julius Hartauer - Mecherlein, Klaus (München : Atelier Augustinum, 2019)
Julius Hartauer tekent plannen, stadsplannen en grotere kaarten, maar de steden, regio's, straten, luchthavens, ... op deze kaarten bestaan alleen in zijn fantasie: alles wordt heel mooi uitgetekend, je ziet een heel wegennet of een heel stadsplan, maar deze werken tonen ons gewoon een wereld die in zijn hoofd bestaat en nergens anders. Hartauer tekent niet alleen stadsplannen en kaarten: een ander deel van zijn werk bestaat uit kalenders, eindeloze opsommingen van dagen, weken, maanden: zo zit hij al in het jaar 2543! Mooi ogend werk dat niet zo druk is als je zou denken: mooi uitgetekende plannen en kaarten, wegen, straten, ... Atelier Augustinum geeft mensen met een geestelijke beperking de kans zich uit te leven in tekeningen, schilderijen en andere kunstvormen.
Tentoonstellingscatalogus
Keywords: Julius Hartauer, -- 1979.