Album - Colom, Joan, 1921-2017 (Barcelona : Fundación Foto Celectania, 2017)
Dit boek is een fascimile uitgave van het album dat Joan Colom, één van de grote fotografen van de jaren '50 en '60 van de 20ste eeuw, gaf aan zijn vriend, galeriehouder en fotocriticus Josep Casademont. Deze foto's maken deel uit van de reeks "Gente de la Calle" (de gewone mensen in de straat). Colom nam deze foto's in de periode 1958-1964 in Barcelona's volkswijk Raval. Deze opnamen leggen, met het nodige respect voor de inwoners, de geest van deze wijk vast, tonen ons wat het is dagelijks in die straten rond te lopen, in die wijk te wonen.
Engels/Spaans