Process : de onvoltooid tegenwoordige tijd van een suïcide - Armée, Dirk; Dijkstra, Anno; Pelgrims, Luk; Verschelden, Christian (Duffel : Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel, 2013)
Het kunstwerk Process van kunstenaar Anno Dijkstra maakte deel uit van de Tweede Triënnale voor Hedendaagse Kunst "What matters - Waar het op aankomt". Op basis van fotomateriaal en commentaren van familieleden en vrienden creëerde Anno Dijkstra een beeld van een persoon die overleden is door zelfdoding. Tijdens de tentoonstelling was het beeld te zien, omgeven door luidsprekers waaruit die commentaren klonken. Op papier kan je zoiets na de tentoonstelling niet meer kwijt zou je denken, maar deze uitgave heeft dat mooi opgelost: naast detailfoto's van het beeld krijg je deze getuigenissen van moeder, zoon, broer, peter en vriend te lezen, en je krijgt zelfs de visuele weergave van deze reacties te zien, alsof er een podcast afspeelt terwijl deze stemmen "spreken": je hoort deze mensen niet spreken maar ziet ze spreken, via tekst en geluidsgolven. Ook het nawoord van Dirk Armée, algemeen directeur van het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel, over (de omvang van) het fenomeen zelfmoord, is heel pakkend en maakt van deze papieren weergave een heel sterk document.