Hier woont mijn huis - Hartmann, Eddo; Draaisma, Douwe, 1953-; Simpson, Helen (Tielt : Lannoo, 2012)
21 jaar nadat hij het ouderlijk huis heeft verlaten betreedt fotograaf Eddo Hartmann opnieuw het huis waar hij is opgegroeid. De woning ligt erbij zoals zijn moeder en zijn broer het op 17 oktober 1987 inderhaast hebben achtergelaten: meubels zijn blijven staan, papieren liggen verspreid over de vloeren, ... De fotograaf ontmoet zichzelf weer: de kamers en de huisraad roepen herinneringen op. Geen rancune of zo: het boek is opgedragen aan zijn moeder en broer, is een document dat al die herinneringen vastlegt: het huis werd daags na de fotosessie afgebroken.
Nederlands/Engels