Met nieuwsgierige blik : collectievorming & aankoopbeleid in Vlaanderen - Depondt, Paul, 1953- (Brussel : ASP, 2010)
Journalist, criticus en essayist Paul Depondt heeft enkele sleutelfiguren uit het brede erfgoedveld geïnterviewd om zo het collectiebeleid in Vlaanderen vanuit verschillende perspectieven weer te geven en op zoek te gaan naar een basis voor een toekomstgerichte dialoog. Een heel interessant werk waarbij heel uiteenlopende instellingen aan bod komen, elk met hun eigen problematiek en toekomstmogelijkheden: musea, archieven, de Verbeke Foundation, het Panamarenko Collectief, het Nederlandse Openluchtmuseum, ...
Industriële archeologie in Vlaanderen (rubricering Patrick Viaene)