Momias : los secretos del pasado - Bramwell, David; Brito, Alberto; Gonzales Martin, Domingo; Machado, Antonio; Rodriguez, Adriana (Tenerife : Museo Arqueologico y Etnografico de Tenerife, 1992)
Catalogus van de tentoonstelling rond het thema "Mummies: de geheimen van het verleden". Aan bod komen mummies uit verschillende culturen (Egyptenaren, Azteken, ...) en ook de lichamen die op een natuurlijke wijze zijn gemummificeerd krijgen aandacht: zo herkennen we bijvoorbeeld onze man van Tollund (Denemarken) die uitzonderlijk goed bewaard bleef in de veengrond. We maken bijvoorbeeld ook kennis met het gebruik van röntgenapparaten bij het onderzoek van mummies.