Psyche en elektriciteit - Vijselaar, Joost, 1957- (Utrecht : Universiteit Utrecht, Faculteit Geesteswetenschappen, 2007)
Stroom prikkelt de verbeelding: sinds haar ontdekking speelt elektriciteit een rol in de psychiatrie. Om aandoeningen mee te verklaren, om ze te demonstreren, of om ze te genezen. Een historisch overzicht.
Inaugurele rede Universiteit Utrecht, 23 mei 2007. Oplage van 450 genummerde exemplaren