Duivels - Dostoevskij, Fëdor Michajlovič, 1821-1881; Boland, Hans, 1951- (Amsterdam : Polak en Van Gennep, 2008)
Nihilisme, anarchisme, terrorisme - ze spatten van elke bladzijde. Toch is Duivels geen politiek traktaat waarin de schrijver ons zijn mening opdringt, maar een veelstemmige roman die de lezer meesleurt langs de verschillende excessen van de vrije gedachte. Een Russische stad in het midden van de negentiende eeuw vormt het decor voor geestdrijverij, samenzwering, terrorisme, moord en zelfmoord. Duivels wordt bevolkt