Tijd voor de ziel - Leijssen, Mia, 1951- (Tielt : Lannoo, 2009)
Ondanks de materiële overvloed en de talloze kicks op zintuiglijk gebied, voelen veel mensen een zeker gemis. Omdat hogere waarden zoals schoonheid, waarheid, goedheid en liefde te weinig plaats krijgen, dwaalt de mens steeds verder af van innerlijke rust. Dit uit zich in symptomen als depressie, angst, verslavingen, eetstoornissen, zinloos geweld... De 'ziel' is de ankerplaats van de diepste waarden die een mens koestert. Op zoek gaan naar je ziel betekent op zoek gaan naar het diepste van jezelf. Met dit boek kan de lezer zelf ervaren wat er gebeurt als er tijd voor de ziel wordt gemaakt. Hij of zij krijgt de kans om eigen bronnen van inspiratie te ontdekken en vormen van zingeving te ontwikkelen die aansluiten bij de persoonlijke mogelijkheden en de eigen levenscontext.
Keywords: Academic collection; 60739 -- Individuele psychotherapie - overige individuele psychotherapie, hypnosetherapie, reïncarnatietherapie; psychotherapie; spiritualiteit; 172 -- Levenskunst; 6072 -- Psychotherapie; algemeen; levenskunst; psychotherapie; spiritualiteit; Zelfzorg; Sociaal werk