10 jaar Raad voor Cultuur : een decennium cultuuradvisering - Van Riet, Iris; Raad voor Cultuur (Brussel : Bart De Baere, 2008)
De Raad voor Cultuur ging officieel van start in 1998. Bedoeling was onafhankelijk deskundig advies uit te brengen om de mensen dichter bij cultuur te brengen, de barrière te doorbreken die er toen was tussen de grote massa en cultuur. Het Vlaamse cultuurbeleid werd dus voor een groot deel uitgestippeld door deze adviserende raad. Op 15 januari 2008 verscheen het decreet aangaande de oprichting van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media in het Belgisch Staatsblad. Deze raad verving de vroegere Raad voor Cultuur die dus 10 jaar lang een adviserende rol heeft gespeeld in het Vlaamse cultuurbeleid.