Omphalos - Van Bellingen, Stef, 1963-; Baumgärtner, Klaus (S.l. : Jan De Wachter, 2003)
De mens legt een kei neer en rond die kei begint hij alles uit te bouwen, een dorp, een stad, een gemeenschap. Die kei is de kern van alles, het begin. Omphalos werd deze steen genoemd, wat je kan vertalen als navelsteen. Het is deze gedachte die Jan De Wachter inspireerde voor de tentoonstelling "Omphalos" in de Gentse galerie S. & H. De Buck in 2003. Auteur Stef Van Bellingen schreef een inleiding waarbij hij o.a. inspiratie zocht in "De vergankelijkheid" van Midas Dekkers, "Het verkoolde alfabet" van Paul De Wispelaere en "De blikken trommel" van Günter Grass. Klaus Baumgärtner was vormgever van dienst voor deze uitgave. Een enveloppe met brief en promotiemateriaal van de kunstenaar is bijgevoegd.
Keywords: Wachter, Jan de, -- 1960-.