Cultus agrorum : Jan de Wachter - Smets, Francis, 1943-; De Graeve, Peter, 1959-; De Wachter, Jan, 1960- (Hasselt : Jan De Wachter, 2008)
Kunstenaar Jan De Wachter ziet zijn schilderijen en tekeningen als gematerialiseerde herinneringen. De herinnering levend houden is immers de ware taak van de kunstenaar, zo is zijn oordeel. In dit boek brengt hij een hommage aan de cultus agrorum, de landbouw, de arbeid van de boer en het resultaat van die arbeid, al dat ploegen en zaaien. Kunstfilosofen Francis Smets en Peter De Graeve geven een woordje uitleg bij dit werk van Jan De Wachter.
Tweetalig Nederlands/Engels
Keywords: Wachter, Jan de, -- 1960-.