Ja vader, nee vader : over de afbraak van het patriarchaal gezag en over wat er voor in de plaats kwam - Romein-Verschoor, Annie, 1895-1978 (Amsterdam : De Arbeiderspers, 1974)
Cultuurhistorische studie over de ontwikkeling van de gezagsverhoudingen binnen de westerse maatschappij