Psychiatrie - Rümke, H. C. (Henricus Cornelius), 1893-1967; Nijdam, S. J. (Sijds Joseph), 1923-1997 (Amsterdam : Scheltema & Holkema, 1954)
Een handboek over de psychiatrie, dat onderverdeeld is in volgende grote hoofdstukken: "Algemene beschouwingen", "Grondslagen, methoden en theorieën", "De normale mens", "Het psychiatrisch onderzoek en de leer der verschijnselen", "Voorwaarden die het ontstaan van psychische stoornissen mogelijk maken. De leer der syndromen", "De diagnose" en "Therapeutische mogelijkheden".
3. Tussen psychose en normaliteit / bew. door S.J. Nijdam
Volume 2 heeft een tweede, herziende druk, uitgegeven in 1971
Keywords: Psychiatrie