Alexander Tinei - Neal, Jane, 1972- (Paris : Galerie Dukan, 2016)
Alexander Tinei is een Moldavische kunstenaar die al meer dan een decennium in de Hongaarse hoofdstad Boedapest werkt en woont. Het uitgangspunt voor al zijn werken is een foto uit de media. Daarna plaatst hij de door hem gekozen personages in een nieuwe context, waarbij hij hun lichamen uniek maakt via aderachtige, kleurrijke, stigmatische tekens. De beschilderde details staan ​​in contrast met vaak ruw gemaakte, abstracte vlakken. Naast zijn olieverfschilderijen maakt hij ook collages, acryl- en aquarelschilderijen, grafietwerken en installaties, maar hij werkt ook op papier en sinds kort is hij begonnen met het herschilderen van foto's. Het belangrijkste thema in zijn kunst is de relatie tussen tijd en het menselijk lichaam; de omgeving en objecten spelen zelden een rol van betekenis. Een begeleidende brief van Galerie Dukan is aanwezig.
Tweetalige tentoonstellingscatalogus: Engels/Frans
Keywords: Tinei, Alexander, -- 1967-.