Doorgetrapt - Imbrechts, Sven; Denruyter, Kristel; Froyen, Brenda, 1978-2024; Hellinckx, Marc; Lambeir, Bert; Myin-Germeys, Inez (Schaarbeek : PsycArt, 2013)
De actie 'Doorgetrapt' was een project van Te Gek!? Op de Pedalen naar een idee van conceptueel kunstenaar Sven unik-ID en Marc Hellinckx, die samen met professor Inez Myin-Germeys het initiatief opstartten. Bedoeling was om het fenomeen psychose onder de aandacht te brengen. Zesendertig bekende Vlamingen en Nederlanders schonken een oude 'doortrappende' fiets aan het project om op deze manier symbolisch de link te leggen met de aandoening psychose. Deze fietsen gingen tijdens de zomermaanden van 2013 in therapie in de psychiatrische centra van Vlaanderen en Nederland (waaronder het psychiatrisch centrum dr. Guislain) en werden op 16 december 2013 door het Internationaal Veilinghuis Christie's in M-museum Leuven geveild ten voordele van dit psychoseproject. De 36 behandelde en tot een kunstwerk omgetoverde doortrapfietsen werden o.a. geschonken door Guy Swinnen, Kristien Hemmerechts, Dixie Dansercoer, Annemie Struyf, Jeroen Meus, Saskia Decoster, Dirk De Wachter, Koen Geens, Nic Balthazar, Jo Vandeurzen, Kris Peeters, Wannes Cappelle, Jan Hautekiet, Maaike Cafmeyer, Marianne Theys, Guy Polspoel, Geena Lisa, Pascale Platel, Bruno Tobback, , Thé Lau, Spinvis, Triggerfinger en Dimitri Verhulst. De opbrengst van de veiling ging naar het project Te Gek!? Op de Pedalen, een gezamenlijk project Vlaanderen-Nederland voor beeldvorming en wetenschappelijk onderzoek rond psychose. Het resultaat van de actie 'Doorgetrapt' is te bewonderen in deze mooie catalogus, met naast een foto van elk kunstwerk ook het verhaal achter de behandeling.