Nederlandsch leerboek der physiologie. 5. Centraal zenuwstelsel - Ten Cate, Jasper; Ariëns Kappers, C. U. (Cornelius Ubbo), 1877-1946; Rademaker, G. G. J.; van Rijnberk, Gérard, 1875-1953 (Amsterdam : C.V. Swets & Zeitlinger, 1944)
Ruggemerg, relexen, het autonome zenuwstelsel, kleine en grote hersenen en hersenstam komen uitgebreid aan bod in dit academische werk.