Das Buch der Bilder : Schätze aus dem Archiv des C.G. Jung-Institut Zürich - Ammann, Ruth, 1934-; Jagfeld, Monika; Kast, Verena, 1943-; Lier, Doris; Riedel, Ingrid, 1935-; Ursprung, Philip; de Moura, Vicente L. (Ostfildern : Patmos-Verlag, 2018)
Het beeldarchief van het C.G. Jung Institut Zürich bevat schatten die maar weinig mensen ooit hebben gezien: meer dan 4000 originele afbeeldingen, tekeningen en schilderijen van C.G. Jung's patiënten, gedateerd van 1917 tot rond 1950. De patiënten hebben hun emoties op een heel artistieke manier vorm gegeven in deze werken. Sommige afbeeldingen doen denken aan de foto's die C.G. Jung gebruikte in zijn "Rode Boek". In dit grootschalig en uitvoerig vormgegeven "Fotoboek" worden deze mooie maar verborgen schatten eindelijk toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Verklarende teksten van bekende experts - waaronder Verena Kast en Ingrid Riedel - zijn een belangrijke hulp om de belangrijkste reeksen afbeeldingen te begrijpen. Een boek dat de deuren opent naar de schatten die verborgen zitten in het C. G. Jung Instituut in Zürich.
Zugleich Katalog zur Ausstellung "Im Land der Imagination - Die Sammlung C. G. Jung." Das Bildarchiv des C. G. Jung-Instituts