Art belge : un siècle moderne : collection Caroline et Maurice Verbaet - Draguet, Michel, 1964- (Brussel : Racine, 2012)
Van oktober 2012 tot januari 2013 vond in het museum van Elsene een tentoonstelling plaats rond Belgische kunst. Alle tentoongestelde werken kwamen uit de privécollectie van Caroline en Maurice Verbaet en omspannen een periode van 100 jaar. De Belgische kunst van 1880 tot 1980 kwam aan bod en de expo liet vele kunstvormen aan bod komen: tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, collages, ... Michel Draguet nam de gelegenheid te baat om in dit begeleidend werk een beknopt overzicht te geven van de Belgische kunst tijdens deze periode en sluit af met een interview met Maurice Verbaet om vervolgens de tentoongestelde werken voor zichzelf te laten spreken in de catalogus. Deze collectie is een ware schatkamer vol grote Belgische namen.
Keywords: Verbaet, Caroline -- Art collections -- Exhibitions; Verbaet, Maurice -- Art collections -- Exhibitions; Art, Belgian -- Private collections -- Exhibitions; Art, Belgian -- 19th century -- Exhibitions; Art, Belgian -- 20th century -- Exhibitions