Thieme's Bijenboek - Hooper, Ted; Winson, Elizabth; du Bois, W. (Zutphen : W. J. Thieme & Cie, 1981)
Het bestaat uit vier delen, waarvan het eerste handelt over de grondslag van de natuurlijke historie van de honingbij en in het bijzonder over zaken die voor de imker van groot belang zijn. Het tweede deel gaat over het beginnend imkeren, de problemen die zich daarbij voordoen, de benodigde uitrusting en het beheer van grote volken. Deel drie begint met aanwijzingen voor het openen van een volk en vraagt dan aandacht voor een vijftal belangrijke inspectievragen. Daarna komen de zwermverhindering en uitbreiding, de koninginneteelt, en de plagen en ziekten aan de orde. Deel vier handelt over de drachtplanten en de honingoogst. Het boek sluit af met een literatuurlijst, adressen van instanties op dit vakgebied en een register. Vermeld dient tenslotte te worden dat het geheel verlucht is met vele tekeningen en foto's.