Les émotions vont au travail - Beloff, Zoe, 1958-; Levet, Stéphanie (Cherbourg : s.n., 2017)
Een verzameling teksten van de kunstenares Zoe Beloff, een dame met Schotse roots die in 1980 de drukte van grootstad New York opzocht. Haar werk is heel uiteenlopend: film, boeken en teksten, tekeningen, installaties. Zoe stelt zich veel vragen bij de menselijke emoties: kunnen machines onze emoties begrijpen, kunnen emoticons ons beïnvloeden, in hoeverre "misbruiken" verkopers, religieuzen, werkgevers en anderen onze emoties om ons gedrag te bepalen, ...? Het werk van Zoe Beloff kwam in 2017-2018 in een tentoonstelling aan bod in het Museum Dr. Guislain onder de titel "Emoties gaan naar het werk". Dit werk is een Franse vertaling van een oorspronkelijk Engelstalig werk.