Tommaso Bartoloni. - Bartoloni, Tommaso, 1982- (S.l. : s.n.)
Boek waarin Tommaso Bartoloni zichzelf en zijn werk voorstelt. Vooraan dit boek een begeleidende brief, gericht aan de museumstaf, waarin hij zichzelf voorstelt. Uit deze brief blijkt duidelijk dat het hier promotiemateriaal betreft dat hij rondstuurt om aan de bak te komen in musea en galerijen. Is duidelijk een eigen uitgave, gemaakt op eigen kosten. Het boek gaat uitgebreid in op zijn werk en zijn persoon: Bartoloni blijkt een geschoold kunstenaar te zijn, afgestudeerd aan de academie van Florence. Heeft zowel solotentoonstellingen als groepstentoonstellingen op zijn actief staan. De vermelde tentoonstellingen spreiden zich over de jaren 2002-2014. Vermelde persoonlijke website bestaat in ieder geval niet meer. Bartolini wijdt in zijn begeleidende brief uit over zijn motieven om schilder te worden, zijn visies op schilderkunst, muziek en literatuur, en bestempelt zijn eigen werk als "aanleunend bij de art brut". De begeleidende brief is alleen getekend, niet gedateerd, en laat dus ook geen datering toe: lijst van tentoonstellingen zijn de enige houvast om dit werk te dateren.