Drugs - Amos, Janine, 1956-; Simons, David; Williams, Keith; van Deelen, Fred (Etten-Leur : Corona, 2006)
Alex vindt het leven maar een saaie boel en hij begint drugs te nemen in de hoop dat deze de saaiheid van zijn leven ongedaan zullen maken en de problemen zullen oplossen waar hij mee kampt. Al snel moet hij ondervinden dat drugs de problemen niet oplossen, integendeel, zijn druggebruik creëert nog meer problemen. In dit werk wordt uitgebreid stil gestaan bij al die verschillende aspecten van druggebruik: wat zijn drugs, lijm snuiven, afhankelijk worden van drugs, cannabis roken, ecstasy, schadelijke gevolgen, een slechte trip, het kostenplaatje, afkicken, afblijven, ... Een boek(je) dat je duidelijk maakt waar je aan toe bent wanneer je begint met drugs. Vanaf 12-14 jaar. In dezelfde reeks verschenen boeken rond de thema's roken, alcohol, eetstoornissen, zwangerschap, drugs en overgewicht.