De andere werkelijkheid van Jeroen Bosch - Van Loon, Paul, 1955-; Gubbels, Stang; Pijbes, Wim; van Biemen, Frank; van der Stelt, Anneke (Zwolle : Waanders, 2001)
Auteur Paul van Loon gaat hier een beetje Godfried Bomans achterna die Erik in een schilderij liet kruipen om er kennis te maken met heel die insectenwereld (Erik of het klein insectenboek): stemmen lokken hem 's nachts naar een waterput en wanneer hij op hun vraag in de put springt maakt hij kennis met de andere werkelijkheid van Jeroen Bosch, een wereld van griezels en monsters, en alleen Jeroen Bosch zelf kan hem terug uit de put helpen. We kennen Paul van Loon van De griezelbus en andere enge verhalen. De auteur weet met dit boek zowel kinderen als volwassen te boeien. In dezelfde reeks verschenen ook boeken over Mondriaan, Escher, Vincent en Theo Van Gogh en Rembrandt. Vanaf 9-11 jaar.