Mag ik even jouw hippocampus zien? : antwoorden op psychologische vragen van kinderen - Van Vaerenbergh, Griet; De Kinder, Gert; Janssen, Kolet, 1955-; Verplancke, Klaas, 1964- (Leuven : Davidsfonds/Infodok, 2006)
Auteur Kolet Janssen en een team psychologen en studenten onder leiding van Griet van Vaerenbergh gingen samen op zoek naar de meest gestelde vragen van kinderen rond hun eigen persoonlijkheid en geven in dit boekje een duidelijk antwoord op al deze twijfels. Klaas Verplancke heeft het werkje voorzien van grappige illustraties. Kinderen en ouders kunnen samen op zoek gaan naar een antwoord op al die vragen en twijfels: waarom kan ik sommige dingen beter onthouden dan andere, groeien wij van onder naar boven of van boven naar onder, hoe word je verliefd en wat gebeurt er dan precies, hoe komt het dat we soms niet in slaap raken, hoe los je problemen op, is lachen besmettelijk, waarom doen jongens zo anders dan meisjes, ...?