Mijn zus draagt een heuvel op haar rug - Franck, Ed, 1941-; Schamp, Tom (Averbode : Averbode, 2000)
Zus heeft een bochel op haar rug en de invloed hiervan op haar leven is zo groot dat ze zelfmoord pleegt. Haar leven wordt verteld door haar jongere broertje. Hij begrijpt weinig van zijn zus maar is wel nieuwsgierig en wil haar beschermen. Zus reageert wisselend op de hulp van haar broertje: ze wordt boos, is bot of lief, ze gebruikt hem soms, het ene moment behandelt ze hem als een volwassene, dan weer als kind. De lezer krijgt dank zij de gevoelens en gedachten van broertje een redelijk beeld over zus, haar wisselende stemmingen, kwetsbaarheid en fantasiewereld, en uiteindelijk haar beslissing om uit het leven te stappen.