Ma mère. - Alary, Gérard, 1945- (La Seyne-sur-Mer : Galerie de la Tête d'Obsidienne, 2005)
Schilder Gérard Alary geeft les aan de School of Fine Arts in Dijon, zijn moeder, Georgette, lijdt al 10 jaar aan de ziekte van Alzheimer. Georgette en Gérard zijn heel close: zijn moeder verblijft regelmatig bij haar zoon in de studio. Gérard was gestopt met schilderen, maar sinds zijn moeder de diagnose Alzheimer kreeg raapte hij terug het schilderen op. Figuratief is hij nooit echt geweest: het zijn grote witte doeken waarin hij zwarte vlekken en strepen zet die zijn moeder opniew een plaats moeten geven in de werkelijkheid. Zijn werk gaat over haar geestelijke verval en het verval van hun fysieke relatie die net als het geheugen van zijn moeder elke dag verder afbreekt, vervaagt, oplost in de tijd.
Tentoonstellingscatalogus
Frans/Engels