Drugs en medicijnen - Levete, Sarah, 1961-; Dijkhof, T. (Etten-Leur : Corona, 2006)
In deze reeks worden thema's aangesneden voor jongeren, niveau 10-12 jaar. Dit volume gaat over drugs en medicijnen. Telkens weer gaat men wat dieper in op een bepaald aspect van druggebruik: wat zijn de gevaren van druggebruik, hoe kun je 'nee' zeggen tegen drugs, waarom is het zo moeilijk om te stoppen met drugs gebruiken, wat te doen als iemand die je kent drugs gebruikt, ... Het kind wordt soms vrij direct aangesproken: 'wat kan ik doen wanneer ik merk dat mijn broer of zus o.i.v. vriend(inn)en drugs gaat gebruiken' of 'weet dat je ouders niet altijd drugs gebruikt hebben en je graag zien'. In dezelfde reeks verschenen ook twee andere volumes over drugs en verslavingen: "Roken" en "Alcohol".