Oline, het olifantje : over opgroeien met verslaafde ouders - Delfos, Martine F., 1947-; Schupp, Sjeng (Bussum : Pereboom, 2005)
De moeder van Oline, het olifantje, is verslaafd, ze gaat heel graag naar het verboden meer om er te drinken van het water: dat geeft haar een heel raar gevoel, ze lijkt wel betoverd ... maar op zo een moment kan ze niet goed meer zorgen voor haar Oline. Ze houdt heel veel van Oline en begrijpt dat deze beter toevertrouwd wordt aan Olifa en Oligeer tot ze zelf terug beter geworden is. Een therapeutisch verhaal voor kinderen van 4 tot 10 wiens ouders verslaafd zijn: maakt het onderwerp bespreekbaar en legt de problematiek uit op een begrijpbare manier