Uniform und Eigensinn : Militarismus, Erster Weltkrieg und Kunst in der Psychiatrie - Bartz-Hisgen, Christoph; Brandt, David; Frohoff, Sonja; Hohnholz, Sabine; Jagfeld, Monika; Kappenberg, Torsten; Lehnert, Stefan; Majer-Barke, Kasja; Rotzoll, Maike; Röske, Thomas, 1962-; Wendt, Liane; von Beyme, Ingrid, 1962- (Heidelberg : Wunderhorn, 2019)
Een overzicht van werken uit de gekende Prinzhorn collectie die hun oorsprong vinden in de Eerste Wereldoorlog. In 2014 liep n.a.v. de honderdste verjaardag van het begin van deze oorlog een tentoonstelling rond dit onderwerp, en deze heruitgave laat ons kennis maken met de werken die toen tentoongesteld werden, voorzien van de nodige commentaar bij de verschillende thema's. Reden voor deze heruitgave is eveneens een honderdste verjaardag, maar deze keer die van het einde van de Eerste Wereldoorlog.