Ik zie het wel : blind door het leven - Bladt, Steven; Smeyers, Jan (Leuven : Van Halewyck, 2007)
Steven stapt positief en zelfverzekerd door het leven en vertrouwt andere mensen. Dat is ook nodig want hijis namelijk blindgeboren. Dankzij de samenwerking met buurman Jan ontdekt Steven dat de betutteling van blinden groot is. Jan laat hem zien dat hij zélf keuzes kan maken. De hulp die door de overheid wordt verstrekt, zoals de begeleiding voor geïntegreerd onderwijs (GON), is vaak ontoereikend en houdtte weinig rekening met de blinde zelf. In dit boek vertellen Jan en Steven dat de begeleiding van een blinde ook ánders kan en dat je ook zonder diploma's of kennis van braille blinden een heel eind op weg kan helpen.