God is een vluchteling. : de terugkeer van het christendom in de Lage Landen - Dessin, David, 1985- (Kalmthout : Uitgeverij Polis, 2017)
God is terug en woont in Europa. Meer nog, ruim de helft van de migranten in de Europese Unie behoort tot het christendom. 13 miljoen daarvan zijn afkomstig van buiten Europa - tegenover 12 miljoen moslims. In Vlaanderen is die ontwikkeling zeer zichtbaar. David Dessin beschrijft het verhaal achter de verborgen herkerstening. Zijn zoektocht naar de nieuwe christenen is een wereldreis door duizenden jaren geschiedenis. David Dessin ontmoet Syrisch-orthodoxen uit het Midden-Oosten, mormonen, Seventh-day Adventists uit Ghana en Filippijnse pentecostals, die enkele van de jongste én snelst groeiende bewegingen binnen het christendom vormen. Wereldwijd is het christendom, dat wij nog steeds vooral als een Europese godsdienst zien, aan het groeien. De nieuwe, springlevende christelijke gemeenschappen in Vlaanderen houden geseculariseerde Europese christenen een ongemakkelijke spiegel voor.
Keywords: 081 Godsdienst.; 27 <493> -- Kerkgeschiedenis--België -- Kerkgeschiedenis--België -- Histoire de l'Eglise--België -- Histoire de l'Eglise--België.; 28*05 <493> -- Christelijke kerken, secten Kristelijke kerken--(algemeen)--?*05--België -- Christelijke kerken, secten Kristelijke kerken--(algemeen)--?*05--België -- Les diverses Eglises chretiennes:--general--?*05--België -- Les diverses Eglises chretiennes:--general--?*05--België.; SBIB:316331H343 -- Godsdienst en migratie; SBIB:316331H384 -- Geografische spreiding van de godsdiensten: Europa